12 mars 2023
00:00

Referat: Teknologkårens IF LTH - AIF Barrikaden

Startelva: Simon Marke Gran (comeback) – Markus And, Viktor T, Chanon, Markus Ah – Mathias E, Pontus, Tristan – Alexander, Lamin, Oskar

Avbytare var Hussein som kom in efter pausen som vänster yttermittfältare men flyttade efter en kvart upp som vänsteranfallare, en position han sedan spelade i matchen ut och Milad som spelade sista halvtimmen som defensiv mittfältare.

Vi började bra och det dröjde nästan 3 min innan de fick bollen över mittlinjen. Sedan hade Teknologkåren (i forts Tekno) en bra period innan det jämnade ut sig och totalt sett var halvleken jämn spelmässigt.

När det gäller målchanser hade vi den första heta i den 17:e min när Oskar fick på ett rätt tungt närskott från nära håll som målvakten med visst besvär räddade. Fem minuter senare uppstod en märklig situation som kunde kostat oss ett otroligt retfullt baklängesmål. En av våra spelare täckte ut en boll – trodde både vi och han och blev mycket upprörda när linjemannen vinkade avvärjande men där det visade sig att det vi trodde var sidlinjen i själva verket var en sträng av snö/is precis parallell med sidlinjen men en meter längre in. Medan vi diskuterade detta med linjedomarna gick de till anfall och då fick Viktor oturligt bollen på handen med straff som följd. MEN ett slags rättvisa skipades när Simon gick åt rätt håll och räddade straffen.

Två minuter efter detta tvingades Simon till ännu ett bra ingripande när en av våra försvarare skänkte bort bollen som sisteman men Simon gick vaket ut och räddade. I 29:e min borde vi nog haft straff när deras målvakt i en närkamp med en fri Lamin inte brydde sig så mycket om bollen utan bara sprang in i honom. Men minuten efteråt fick vi åter ett slags omedelbar kompensation för något som gick oss emot när Lamin spelade fram Oskar som från ungefär samma ställe som tidigare den här gången dunkade in bollen bakom målvakten. Lagen hade därefter några hyfsade, men inte riktigt klara, chanser vardera innan pausvilan.

I andra halvlek började vi hyfsat men ganska snart fick Tekno ett övertag och skapade flera målchanser. Först räddade Simon i den 57:e min ett närskott innan de två minuter senare kvitterade på en hög boll mot bortre krysset som inte Simon fick undan. Fyra minuter senare hade de en boll som tog klockrent i stolpens insida innan Simon fick tag i den framför fötterna på en Teknospelare.

Nu började de allt tydligare ta över spelet och det kom därför som en skänk från ovan när de slarvade bort en boll i försvaret som hamnade hos Mathias som en bit in i straffområdet pricksköt över/förbi ett par utespelare och målvakten så att bollen hamnade i bortre krysset (?, bortre hörnet rätt högt uppe åtminstone). 2-1 till oss alltså men Tekno lät sig inte alls nedslås utan kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Vi stack dock emellan med en jättechans till ett 3-1-mål. Lamin snodde i den 70:e min påpassligt bollen från deras målvakt men tog sedan lite för lång tid på sig att avsluta så när han väl lyfte in bollen mot det för tillfället målvaktslösa målet hann precis en utespelare fram och räddade på mållinjen.

I den 74:e min kom en av Teknospelarna helt ren i mitten. Det såg ut som offside men var det kanske inte. Hur som helst så gjorde Simon på nytt ett kvalificerat ingripande. Senare halvan av andra halvlek kan sedan sammanfattas väldigt enkelt. Tekno tryckte på mer för varje minut som gick och bollen kom nästan ständigt snabbt tillbaka när vi fick iväg den från positioner nära vårt mål. Trots att backlinjen skötte sig bra och att vår defensiv i stort också var OK så borde Tekno kunnat göra minst ett mål. Det fanns två huvudorsaker till att det inte blev så. En var att de visserligen vände spelet väldigt fint med väldigt vältajmade crossbollar men inspelen från kanterna var inte alls lika bra (inte heller fick de ut något av sina många hörnor). Den andra att de inte hade bara lite bättre riktning på de många halvdistansskott, ofta efter returer, som blev följden av deras surrande i och runt vårt straffområde med mycket folk. Minst 5 gånger på slutet sköt de distinkta skott längs marken som om de gått innanför stolpen blivit väldigt svårfångade men som i samtliga fall gick några få decimeter utanför stolpen. Men vi red alltså ut stormen och kunde ta en välbehövlig seger efter många raka förluster.

Resultatmässigt en fjäder i hatten mot ett bra Tekno och utan flera av våra normalt mest tongivande spelare:

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 0-8 Avslut på mål: 7-12 Avslut utanför: 2-11